Škola glume i javnog nastupa raspisuje upis za nove članove u najmlađu grupu (4-7godina)!

 

Upis u toku!

 

Svi zainteresovani uzrasta od 4-7 godina mogu da dođu na probni čas u toku oktobra, gde ćemo se upoznati i odlučiti o daljem druženju.

Škola je namenjena deci koja vole maštanje, glumu, pozorište, film, recitovanje… ali i onima koji imaju tremu, strah od nastupa, problem socijalizacije…

Svi naši članovi dva puta godišnje imaju javni čas, učestvuju u predstavama, a neki su se oprobali i kao voditelji Malog Dnevnika, u snimanju filmova ili reklama…Više o našem radu možete pronaći na našoj Facebook stranici.

Časovi se održavaju u Kulturno umetničkom društvu "Svetozar Marković" (Šumadijska 6, Podbara), čiji smo i mi članovi.

Prijava je obavezna putem telefona: 069 253 83 97; 064 221 21 58  ili na mejl: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   ili u inbox na FB.


Tu smo i za sve dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte! Vidimo se!

Novi Sad ima i amatersko pozorište!

 

 

Znamo da hobi može da bude pisanje, slikanje, sviranje, pevanje, fotografija... fitnes, joga, košarka, fudbal, bilijar, tenis, trčanje...ribolov, putovanja, video igrice, gastronomija, automobilazam, vinogradastvo, kolekcionarstvo...

A gluma?

Gluma je oduvek bila čudna i drugačija, intrigantna i sveprisutna. Mogućnost da na sceni živimo neke druge živote privlačna je koliko i zastrašujuća, a gluma uzima deo nas i vraća nam višestruko, obogaćuje nas i otkriva u nama nove širine...

 

 Godine 2018. pokrenuli smo projekat oživljavanja Novosadskog amaterskog pozorišta i oformili amaterski Dramski studio za odrasle u Kulturno umetničkom društvu "Svetozar Marković"

Ako nas pitate šta znači amaterski, odgovor je da ne znamo, ali znamo da su mnogi veliki glumci počeli kao amateri,

te nam je dilema gde nastaje odnosno nestaje ta razlika.

Dosadašnji rezultat je amaterska pozorišna predstava "Pećinski ljudi" koja ovog proleća nastavlja svoj život.

 

Ovogodišnji cilj nam je nova predstava kojom ćemo ući u svet komedije! :-)

 

Jednom ili dva puta godišnje primamo nove članove, a za sve informacije o tome, našem radu i eventualnoj saradnji kontaktirajte nas na:

Tel: 0692538397; 0642212158; E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; ili pišite poruku na FB!

 

 

 

Predavači: Sanja Popović, diplomirana glumica i master kulturolog i Boško Petrov, diplomirani glumac i master menadžer za medije.

 

KULTURA JE UVEK U MODI.

 

Naš prolećni semestar je počeo. Hvala svima koji su nam ukazali poverenje i pridužili nam se. Od mališana do srednjoškolaca. Dobrodošli!

 

Ovim putem obaveštavamo sve zainteresovane da je prijem novih članova završen, a ko bude poželeo da nam se priključi, imaće sledeću priliku u septembru.

 

Polaznici škole glume su već počeli sa pripremama novih predstava... za svakoga po nešto: "Oliver Tvist", "Dobri gusari", "Smešna bajka"...

 

Srednjoškolci će i ove godine raditi nešto drugačije, nešto njihovo...

 

Kada je reč o grupi za odrasle, uskoro ćemo otvoriti poziv za upis nekoliko novih članova u postojeću veselu družinu Novosadskog amaterskog pozorišta.

 

Kultura je uvek u modi, vidimo se!

"Šmiranti" primaju nove članove u svoj omladinski dramski studio!

 


Pozivamo sve zainteresovane starosti od 15 do 20 godina na audiciju koja će se održati u nedelju, 27.01.2019. u 18.00h u KUD "Svetozar Marković", Šumadijska 6.


Poželjno je pripremiti neki nastup (monolog, pesmu-poeziju, priču, viceve, imitacije...) ali nije neophodno.

 

Prijave na 069 253 83 97  ili  064 221 21 58.

Moze i putem mejla This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili porukom na FB.

 

 

Više o našem radu možete pronaći na ovom sajtu ili na našoj FB stranici.

 

Dana 28. novembra, nakon tri meseca radionica, improvizacija, pisanja scena i napornih fizičkih i glumačkih priprema, Omladinski dramski studio "Šmiranti" izneo je pred publiku jednu posve neobičnu, neočekivano provokativnu i surovo iskrenu tinejdžersku predstavu "Cica-mace".

Predstavu u kojoj devojke igraju fudbal, dečaci od kojih se neki drogiraju, neki tuku, neki vole devojke i ispadaju papučari ili čak gejevi zbog svoje različitosti, internet nije dostupan svima, predrasude o debelim ljudima, crncima i "ciganima" postoje, u kojoj mobilni telefon odnosi život u trenutku nepažnje, predstavu u kojoj odgovornost i prijateljstvo postaje najvažniji deo života. Predstava je premijerno odigrana u Gimnaziji "Laza Kostić", a potom je nastavila da živi pred učenicima "Svetine" gimnazije, Mašinske škole, Privatne gimnazije "Smart", Poljoprivredne škole...

Ovaj projekat o problemima mladih, ali i njihovom viđenju društva svoje generacije, koji pokreće na razmišljanje, na ljutnju, smejanje i umnu i emocionalnu reakciju u najširem smislu, podržala je Gradska uprava za sport i omladinu Novog Sada, odnosno Kancelarija za mlade Grada.

Ova projekat jeste drugačiji, ali možda najveća vrednost jesu reakcije učenika u otvorenim diskusijama nakon predstave. Naime, nakon svakog izvođenja predstave, pristupamo razgovoru sa publikom o temama koje su oni zapazili kao bitne, te pokušavamo da izvučemo stavove adolescenata o narkomaniji, abortusu, nasilju u vezama, (ne)različitostima, pravima i ljudskim slobodama...