Omladinski dramski studio "Šmiranti" pripremio je još jednu predstavu aktuelne tematike koja će biti premijerno izvedena

u utorak, 19.11.2019. godine u 20.00 časova u Velikoj sali Radničkog doma "Svetozar Marković".

Predstava je namenjena mladima, pre svega srednjoškolcima, koji su i glavni protagonisti i za koje će se izvoditi u školama. Projekat pod naslovom "Čujem vrati se, čujem ostani" slobodno i bez mistifikacije se bavi trenutno najosetljivijom temom u zemlji, emigracijom. Nakon brojnih radionica kroz koje je prošlo 40-ak mladih koji su iznosili svoja mišljenja, debatovali, ubeđivali druge i sebe u razloge zašto treba otići, odnosno ostati u Srbiji, napravljena je omnibus predstava koja kroz realne scene iz svakodnevnog života različitih slojeva društva, otvoreno ukazuje na problem i kritikuje...Predstava bez dlake na jeziku, vraća u prošlost, projektuje budućnost, pa nekad ozbiljno, nekad kroz (crni) humor ogoljava naše društvo... i, uprkos svemu, šalje jasnu poruku zašto u Srbiji treba ostati.

Projekat je podržala Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada, Kancelarija za mlade, a za premijeru, kao i za sva izvođenja nakon toga, ulaz je besplatan. Nakon predstave, publika će biti pozvana da iznese svoje mišljenje o temi predstave. Dobrodošli!