Dramski studio "Šmiranti" prima nove članove srednjoškolce!

Za audiciju je potrebno prijaviti se putem telefona 0642212158 ili instagrama/fb/mejla i pripremiti monolog/recitaciju/imitaciju, ili vas očekuje zadatak na licu mesta.

Očekujemo vas u petak, 31.01.2020. od 19 časova, na Velikoj sceni Radničkog doma, Bul. Mihajla Pupina 24. Vidimo se!

Škola glume i javnog nastupa raspisuje upis novih članova u grupama za uzraste 4-7, 7-10 i od 10 do 15 godina!

 

Upis u toku!

 

Svi zainteresovani mogu da dođu na probni čas i upis u subotu ili nedelju (25. i 26. januar), gde ćemo se upoznati i dogovoriti o daljem druženju.

Škola je namenjena deci koja vole maštanje, glumu, pozorište, film, recitovanje… ali i onima koji imaju tremu, strah od nastupa, problem socijalizacije…

Svi naši članovi dva puta godišnje imaju javni čas, učestvuju u predstavama, a neki su se oprobali i kao voditelji Malog Dnevnika, u snimanju filmova ili reklama…Aktuelnosti o našem radu možete pronaći na našoj Facebook stranici.

Časovi se održavaju u Kulturno umetničkom društvu "Svetozar Marković" (Šumadijska 6, Podbara).

Prijave su putem telefona: 064 221 21 58;  069 253 83 97;  ili na mejl: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   ili u inbox na FB.


Tu smo i za sve dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte! Vidimo se!

Novi Sad ima i amatersko pozorište!

 

 

Znamo da hobi može da bude pisanje, slikanje, sviranje, pevanje, fotografija... fitnes, joga, košarka, fudbal, bilijar, tenis, trčanje...ribolov, putovanja, video igrice, gastronomija, automobilazam, vinogradastvo, kolekcionarstvo...

A gluma?

Gluma je oduvek bila čudna i drugačija, intrigantna i sveprisutna. Mogućnost da na sceni živimo neke druge živote privlačna je koliko i zastrašujuća, a gluma uzima deo nas i vraća nam višestruko, obogaćuje nas i otkriva u nama nove širine...

 

 Godine 2018. pokrenuli smo projekat oživljavanja Novosadskog amaterskog pozorišta i oformili amaterski Dramski studio za odrasle.

Ako nas pitate šta znači amaterski, odgovor je da ne znamo, ali znamo da su mnogi veliki glumci počeli kao amateri,

te nam je dilema gde nastaje odnosno nestaje ta razlika.

Do sada smo napravili predstave "Pećinski ljudi"(2018) i "Luda lova"(2019) koju trenutno igramo u Novom Sadu i okolnim mestima, dok nas u 2020. godini očekuju i dalja gostovanja, festivali...kao i nova predstava koju ćemo praviti.

Jednom ili dva puta godišnje primamo nove članove, a za sve informacije o tome, našem radu i eventualnoj saradnji kontaktirajte nas na:

Tel: 0692538397; 0642212158; E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; ili pišite poruku na FB!

 

Predavači: Sanja Popović, diplomirana glumica i master kulturolog i Boško Petrov, diplomirani glumac i master menadžer za medije.

 

KULTURA JE UVEK U MODI.

Omladinski dramski studio "Šmiranti" pripremio je još jednu predstavu aktuelne tematike koja će biti premijerno izvedena

u utorak, 19.11.2019. godine u 20.00 časova u Velikoj sali Radničkog doma "Svetozar Marković".

Predstava je namenjena mladima, pre svega srednjoškolcima, koji su i glavni protagonisti i za koje će se izvoditi u školama. Projekat pod naslovom "Čujem vrati se, čujem ostani" slobodno i bez mistifikacije se bavi trenutno najosetljivijom temom u zemlji, emigracijom. Nakon brojnih radionica kroz koje je prošlo 40-ak mladih koji su iznosili svoja mišljenja, debatovali, ubeđivali druge i sebe u razloge zašto treba otići, odnosno ostati u Srbiji, napravljena je omnibus predstava koja kroz realne scene iz svakodnevnog života različitih slojeva društva, otvoreno ukazuje na problem i kritikuje...Predstava bez dlake na jeziku, vraća u prošlost, projektuje budućnost, pa nekad ozbiljno, nekad kroz (crni) humor ogoljava naše društvo... i, uprkos svemu, šalje jasnu poruku zašto u Srbiji treba ostati.

Projekat je podržala Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada, Kancelarija za mlade, a za premijeru, kao i za sva izvođenja nakon toga, ulaz je besplatan. Nakon predstave, publika će biti pozvana da iznese svoje mišljenje o temi predstave. Dobrodošli!

 

NOVOSADSKO AMATERSKO POZORIŠTE predstaviće se publici svojom prvom komedijom!

Premijera je u subotu, 16.11.2019.u 19.30 časova u Velikoj sali Radničkog doma "Svetozar Marković", (Bulevar Mihajla Pupina 24).


Predstava po tekstu Reja Kunija "Luda lova" je puna obrta, zabune, ljubavnih trouglova i finansijskih prevara...zaplet nastaje kada glavni protagonista, običan čovek, pronađe kofer sa pola miliona evra...i reši da ga zadrži po svaku cenu...


Uloge: David Mijatović, Tijana Pejović/Jelena Ilić, Marko Nikolić/Milan Protić, Natalija Nikolić, Đorđe Jović, Bojana Kliska, Miloš Malešević.

Režija: Boško Petrov

Pomoćnik reditelja: Sanja Petrov

Produkcija: "Šmiranti"

Predstavu je podržala Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Nakon premijere, dogovorena su gostovanja u okolnim mestima:
22.11. 20.00h Temerin
29.11. 20.00h Beocin
13.12. 20.00h Futog
14.12. 20.00h Rumenka

Ulaz je besplatan! Dobrodošli!