Udruženje "Šmiranti" ove godine organizuje svoj prvi Omladinski pozorišni festival NOVOSADSKI SUSRETI kao jednu od novih aktivnosti povodom obeležavanja 10 godina stvaralaštva u kulturi i umetnosti i 5 godina pedagoškog rada.

Festival će se održati 10.06. i 11.06.2021. (četvrtak i petak) u Radničkom domu „Svetozar Marković“(Bul. Mihajla Pupina 24) i za razliku od većine festivala u zemlji, fokus našeg festivala nije takmičenje već zajednički rad i sinergija mladih glumaca. Dakle, osim što će svaka trupa izvesti svoje predstave, značajan deo festivala biće posvećen zajedničkim radionicama koje će voditi mentori dramskih studija učesnica na Festivalu.

Hvala svim prijavljenim dramskim studijima, a shodno načinu rada koji karakteriše omladinski dramski studio "Šmiranti", ove godine će u fokusu Festivala biti predstave i dramski studiji koji na sličan način rade i bave se pitanjima i problemima koji se tiču mladih i koji svoje predstave u velikoj meri oslanjaju na autorski rad i stvaranje novih vrednosti.

Projekat je podržala Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada i Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština.

Dobrodošli!

                                    

"Šmiranti", odnosno naši amaterski i omladinski ansambli su od početka 2021. godine učestvovali na 3 Festivala i na svakom osvojili po neku nagadu.

Početkom godine, "Luda lova" je učestvovala na festivalu u Požarevcu "Milivojev štap i šešir" gde je Miloš Malešević osvojio nagradu za Slikovito kreirani lik, a David Mijatović nagradu za glumca večeri - Milivojev štap.

Na Festivalu glumačkih ostvarenja u Loznici, takođe je "Luda lova" zasmejavala publiku, a David je ponovio zrelu glumačku igru i osvojio nagradu Festivala za najboljeg mladog glumca.

Na 63. Majskim igrama u Bečeju, učestvovali smo sa omladinskom predstavom "Čujem vrati se, čujem ostani" i osvojili:

- nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu (Lidija Sredojević, za ulogu majke)

-Zlatnog paža - nagradu za najbolju predstavu Festivala!

U susret novim festivalima, vidimo se!

                   

Dramski studio "Šmiranti" otvorio je upis novih članova u tri svoje grupe:

- mladi od 14-18 godina (srednjoškolci)

- deca od 10-14 godina (od 5-8) razreda

- deca od 6-8 godina

 

Svi zainteresovani mogu doći na probni čas do kraja januara, nakon kojeg ćemo odlučiti o daljem radu. 

Dramski studio je namenjen onima koji vole glumu, pozorište, film, recitovanje... ali i onima koji imaju tremu, strah od javnog nastupa, problem socijalizacije...


Prijava je obavezna: 0692538397; 0642212158 ili putem mejla: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili u inboks na FB.


Tu smo i za sve dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte! Vidimo se!

U poslednjoj četvrtgodišnjoj kriški 2020. godine, uz sve epidemiološke, nametnute probleme i organizacione komplikacije, uspeli smo da realizujemo produkcijski novu vrstu projekta za nas. U pitanju je glumački izazov pred kamerom u monološkoj formi i krajnji proizvod - video materijal koji se bavi problemom bolesti zavisnosti. Istraživački posao kao preduslov glumačkog zadatka, pa "ja u datim okolnostima" na sceni i na kraju interpretacija pred kamerom bilo je nešto drugačije od onoga što smo navikli da radimo kad želimo da prenesemo poruku društvu, što smo do sada postizali kroz predstave, tet-a-tet sa publikom. Iz svega, nastalo je mnogo video materijala, a javno je plasirano šest video poruka koje su ukupno u celosti pogledane više od 16.000 puta, a dospele su na ekrane preko 150.000 FB korisnika, uz mnoštvo deljenja i komentara, što je i bio jedan od ciljeva. Svaki komentar je samo potvrdio koliko je edukacija i ovakav vid komunikacije o problemu sa društvom neophodan. Možda je najbolje naše poruke pogledati direktno, otvoreno i samokritički pre svega.

Svako od nas

Pomozi

Nisi sam

Gde je granica

Narkomanija je bolest

Podrška porodice

Projekat je podržan od Gradske uprave za sport i omladinu(Kancelarija za mlade NS) i Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada, a najviše energije, hrabrosti i odricanja zarad realizacije projekta su dali naši mladi članovi.

Projekat podržan od Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada "Novosadsko amatersko pozorište raste" preskočio je sve prepreke koje je nametnula trenutna situacija i uz veliku želju i odricanja naša ekipa je za sam kraj završila rad na predstavi "BOING BOING" i u vrlo kontrolisanim uslovima premijerno joj udahnula život. Predstava je samo vrhunac višemesečnog rada cele ekipe... radionice, improvizacije, vežbe, ponavljanja, maštanja, istraživanja i promišljanja. Neki su na sceni prvi put, a neki već dopunjuju svoje glumačko iskustvo... Na žalost, na prikazivanje široj publici ćemo malo morati da sačekamo, ali prvi utisci nagoveštavaju mnogo smeha i dobrog raspoloženja. Šta se desi kada se muškarac upetlja sa tri devojke, pa želi to da pokaže svom prijatelju iz detinjstva u praksi... svašta, a naročito ako se sve tri devojke nađu neočekivano na istom mestu u isto vreme...

Predstava traje 75 minuta i u njoj igraju: David Mijatović/Marko Nikolić - BERNARD, Igor Stojanović/Miloš Malešević-ROBERT, Nataša Obradović/Jelena Đaković - ŽANET, Aleksandra Popović /Nikolina Popržen - ŽAKLIN, Elena Prnjić/Nikolina Konjević- ŽUDIT, Dušan Zubnar/Milan Trifunović - ŽAN.