Udruženje "Šmiranti" ove godine organizuje svoj prvi Omladinski pozorišni festival NOVOSADSKI SUSRETI kao jednu od novih aktivnosti povodom obeležavanja 10 godina stvaralaštva u kulturi i umetnosti i 5 godina pedagoškog rada.

Festival će se održati 10.06. i 11.06.2021. (četvrtak i petak) u Radničkom domu „Svetozar Marković“(Bul. Mihajla Pupina 24) i za razliku od većine festivala u zemlji, fokus našeg festivala nije takmičenje već zajednički rad i sinergija mladih glumaca. Dakle, osim što će svaka trupa izvesti svoje predstave, značajan deo festivala biće posvećen zajedničkim radionicama koje će voditi mentori dramskih studija učesnica na Festivalu.

Hvala svim prijavljenim dramskim studijima, a shodno načinu rada koji karakteriše omladinski dramski studio "Šmiranti", ove godine će u fokusu Festivala biti predstave i dramski studiji koji na sličan način rade i bave se pitanjima i problemima koji se tiču mladih i koji svoje predstave u velikoj meri oslanjaju na autorski rad i stvaranje novih vrednosti.

Projekat je podržala Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada i Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština.

Dobrodošli!