Pozorišna predstava "Šta dalje?" je rezultat rada Omladinskog sastava Dramskog studija "Šmiranti"(14-22 godina), ostvarena uz podršku KUD "Svetozar Marković" i Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada. Premijerno je izvedena 24. novembra 2017.godine i neumorno je izvodimo pre svega za učenike srednjih škola. Zašto? Predstava ima svoju specifičnu vrednost, a to je tema koja se bavi najaktuelnijim pitanjem učenika završnih godina srednjih škola u celom svetu - Šta dalje nakon srednje škole?! Da li studirati, raditi, pauzirati, napustiti zemlju, udati se... Ova odluka koja je možda najteža i svakako jedna od najvažnijih u životu svake osobe, opredeljuje naše živote i upravo zbog toga smo se odvažili da javno "pričamo" o njoj. Ko treba da odlučuje, mi ili naši roditelji, prijatelji, društvo, testovi za opredeljenje!?

Možda najveći kuriozitet projekta jeste to što nastaje iz radionica sa srednjoškolcima, nastaje iz njihovih mišljenja o ovoj temi, a pri tom, srednjoškolci su i glavni protagonisti predstave uz pojavu jednog profesionalnog glumca, što daje posebnu notu autentičnosti dela. Dakle, o životima, nedoumicama i problemima mladih "na kojima svet ostaje" smo se bavili sa njima, razgovarajući, improvizujući, svađajući se! Ovo je pogled iz njihove perspektive i zato želimo i insistiramo da se o njemu govori, što i jeste sastavni deo izvođenja jer nakon predstave otvaramo diskusiju sa publikom, na temu viđenog i proživljenog.

Ova predstava je zaokružila naš rad na velikom obrazovnom srednjoškolskom projektu "Teatar poezije" koji se bavi poetskim gradivom i još jednom, možda najpitkije do sada, promovisala poeziju kao posebnu vrednost.

Foto galerija