Predstava „Ultimat talenat”,iako je nastavak projekta, predstavlja zasebnu celinu koja ima svoju originalnu priču. Karakteristična je po tome što je stavljena u moderan kontekst, odnosno u stil popularnih TV emisija kao što su („Ja imam talenat“, „Prvi glas Srbije“, „Grandove zvezde“ i sl.), gde na vrlo originalan, ali i lucidan način, ukazuje na loše strane ovakvih programa i na poeziju kao pravu umetnost. Kroz sve ovo, fokus se sa kvaziumetničkih formi koje su nametnuli mediji nemilosrdnom propagandom, preusmerava na pravu umetnost-poeziju zarad ozdravljenja nacije kroz edukaciju omladine-budućih konzumenata umetnosti. Naime, dva voditelja vode finalnu emisiju programa “Ultimat talenat”, gde se dvoje finalista – učesnika takmiče u govorenju poezije, ali, u predstavi se pokazuje i ono šta se događa iza očiju javnosti, kad krenu reklame...
Iako je bazirana na srednjoškolskom gradivu za treći razred srednjih škola, ova predstava nikako nije namenjena samo srednjoškolcima, već publici svih uzrasta (14+).

Predstavu je režirao Bogdan Janković, dramaturgiju je uradila Marija Ardeljan, a u njoj igraju: Boško Petrov, Dragana Dangubić, Sunčica Milanović / Sanja Popović, Milan Novaković, dok originalnu muziku potpisuje Marjan Babić.

Foto galerija
Predstavu su podržali: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Gradska uprava za obrazovanje Grada Novog Sada.